Piet WientjesLevenswijs organiseert activiteiten waardoor oudere en jongere mensen in onze gemeente met elkaar in contact en in gesprek komen. Daar wil ik in mijn rol als penningmeester graag een steentje aan bijdragen omdat dit zo’n mooi en zinvol initiatief is.

Opgegroeid in het oosten van Brabant in Sint Anthonis, ben ik 45 jaar terug, voor werk op het Instituut voor Doven, verhuisd naar de Meijerij; eerst Gestel, daarna den Bosch en nu al ruim 30 jaar Berlicum, meer specifiek Middelrode.

Als ik mezelf omschrijf dan komt vaak als eerste het woord ‘bevoorrecht’ naar boven, want zo voel ik me vaak. Bevoorrecht omdat ik een goed georganiseerd land mag wonen waar een heleboel zaken goed geregeld zijn, ons land is nog niet ‘af’, maar over het algemeen hebben we het goed.

Bevoorrecht ook omdat ik en mijn directe naasten gezond zijn en we in Mirroi aan de oude Aa heel mooi mogen wonen. Samen met mijn vrouw zijn we de trotse ouders van 2 lieve kinderen en 2 lieve schoonkinderen die het allemaal ‘goed doen’ in het leven. Sinds anderhalf jaar zijn we grootouder van 2 kleinkinderen en dat heeft een heel mooie dimensie aan mijn leven toegevoegd.

Met het werk van Levenswijs ben ik in contact gekomen door de eerste voorstelling in Gestel in de Huif. Mooi vond ik om te zien hoe levensverhalen die het waard zijn om door gegeven te worden door jonge mensen vorm gegeven werden.