anja-hueberIk ben geboren in een gezin waar er gewerkt werd met onze handen … Ik had daarentegen, als klein kind al, een wat filosofische inborst, met een fascinatie voor vragen rondom zingeving, drijfveren en bezieling. Zodra ik kon lezen zat ik met m’n neus in de boeken of droomde weg naar verre oorden.

Daarnaast wilde ik ook “oe-ah-oe” zangeres te worden…Zo noemde ik het : zingen in een achtergrond koortje…ter ondersteuning van de ster die mocht schitteren. Een belangrijke en vooral ook leuke job leek me dat.

Van mijn fascinatie heb ik m’n werk gemaakt. Als mede-oprichter van Quinx houd ik me vooral bezig met het ontwikkelen en begeleiden van diepgaande, ervaringsgerichte programma’s en retraites, gericht op verstilling, zingeving en bezieling…van waaruit deelnemers hun authentieke beweging in de wereld maken.

Naast m’n werk houd ik nog steeds van zang en dans. Ik heb in verschillende koren gezongen, volg zangworkshops, heb de tango gedanst in Argentinië.

En nu beleef ik de herfstjaren van mijn leven ….. Een goed moment om te bezinnen over de invulling ervan.

Ik heb een meer dan 30 jaar rijke ervaring in het werken met mensen. Individueel en in groep. Mijn kwaliteiten zijn vooral vertragen, verstillen, verdiepen…doorspekt met een gezonde dosis humor en nuchterheid. En altijd gaat mijn werk over de thema’s die in m’n eigen leven spelen : persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, leiderschap, bezieling, stilte. Eenzelfde spoor dient zich nu aan.

Vooruit kijkend op de winterjaren die gaan komen stel ik mezelf de volgende vragen:
Hoe is het om ouder te worden en te zijn in onze maatschappij?
Hoe vind ik straks als ‘oudere’ betekenis en vervulling, daar waar ik woon en leef?
Hoe kan ik mijn vroegere creatieve en artistieke ambities nog ‘waar’ maken?

En zo is LevensWijs geboren:
Waar ik mijn ervaring en kwaliteiten inzet voor een plek van ons samen.
Waar we het samen doen: oud en jong meer met elkaar verbonden.
Waar betekenis en zingeving oud en jong inspireert.
Waar levensverhaal en levenslied gedeeld wordt. Waar we het leven vieren.